Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 is Vlaanderen in de ban van het Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen. Iedereen breekt tegels uit in zijn voor-, achter- of geveltuin.

Verzamel de hele buurt, want vele handen maken tegelwippen lichter. Leen de drilboor van de buur of het breekijzer van de overbuur en vlieg er samen in. Onze leerlingen van het vijfde leerjaar en minister Vincent Van Peteghem spreken uit ervaring: samen tegelwippen is plezant. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Waar is dat feestje?

Heel wat deelnemende gemeenten geven je bovendien een duwtje in de rug. Sommige laten bijvoorbeeld een tegeltaxi rondrijden om gratis het puin op te halen, andere bieden tuinadvies op maat aan een voordelige prijs, organiseren groepsaankopen, voorzien subsidies of premies, of ze vereenvoudigen administratieve procedures. Check dus zeker ook de website van de gemeente De Pinte.

Heb je tegels uitgebroken? Registreer ze dan via de website van het VK Tegelwippen. Zo gaat de tegelteller van jouw gemeente omhoog en maak jij en  jouw gemeente kans op een prijzenpakket en eeuwige roem als ‘tegelwipper van de maand’!