Hallo 👋,

Wij zijn Hasse Van Wienendaele, Emiel Eeckman en Nona Van Berghe, de blogploeg van juni, de laatste maand van het schooljaar.

We hebben veel te vertellen want er is veel gebeurd. Hier een klein overzichtje:

-Schooltoneel

-Vaderdag

-OVSG en eindtoetsen

-Schoolreis

-verrassingsavond

-Proclamatie

Schooltoneel 🎭

We zijn naar de voorstelling vluchtwegen in het OCP geweest. Het ging over Andrea en Riva die moesten vluchten. Het was heel speciaal omdat er maar 2 acteurs waren die 8 rollen vertolkten. Het was een mooie voorstelling met weinig decor, alleen een kist met dingen in.

Vaderdag 🧔 💕

Wij hebben voor vaderdag zeepjes gemaakt in leuke vormpjes die je zelf mocht meebrengen. Als verpakking hebben we origami doosjes gevouwen.

wij hebben als ingrediënten kleine stukjes zeep, warm water en rozengeur stof extract🌹 gebruikt. Dan moesten we dat kneden en in het vormpje duwen. Daarna lieten we het 3 dagen drogen. Alle papa’s waren in de wolken ☁️.

OVSG en eindtoetsen 📝

Juni is allemaal leuk en wel maar spijtig genoeg is juni ook de maand van de OVSG en eindtoetsen. Dus we vertrokken ‘s ochtends naar de refter en maakten we onze toetsen alsof het examens waren. Aan het einde van de week was iedereen pompaf.

Schoolreis 🎢

We zijn voor onze schoolreis naar het pretpark Bellewaerde geweest. Iedereen vond het super leuk!! We mochten in groepjes rondlopen. We mochten onze GSM meenemen en stuurden ons de opdrachten. Om 17:00 vertrokken we terug naar huis. In de bus doezelden bijna de helft van de kinderen in. de dag : super duper mega leuk!! 😆

Verrassingsavond 🎁🍟

Toen de school gedaan was bleven we nog tot 19:00 uur op school, eerst wisten we nog niet wat we gingen doen. We deden een zoektocht met opdrachten (de zes van de zesdes) en als we alle opdrachten met succes gedaan hadden, mochten we frietjes eten! Het smaakte heel goed.

Proclamatie 🎓 🧾

Op de laatste woensdag van de maand was het proclamatie, we mochten onze hoedjes en onze capes aandoen. Dan moesten we één voor één op het podium ons getuigschrift, rapport en een verrassing. We schudden de hand van onze juf en ze verlegde ons flosje (dan ben je officieel afgestudeerd). Toen de ceremonie voorbij was, kregen we een hapje en een drankje. Daarna deden sommige kinderen een act op het podium. om 21:30 liep de proclamatie af en gingen we moe maar voldaan naar huis.

Ook een gelukkige verjaardag voor Emiel, Jerom en Louis die deze maand trotse 12 jarigen zijn geworden. 🎉🥳🎂 Foto’s van deze maand kunnen jullie hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/DCYB16Q66VPkxB939