Kathleen De Prins
deprinskathleen@gmail.com

Naar de bibliotheek

De Vlaamse illustrator Sassafras De Bruyn nam ons mee in haar wereld. Ze maakt illustraties voor uiteenlopende projecten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Dankjewel Sassafras 📖

Lees meer »

Coach en muzikant

Zangcoach en muzikant Simon van muziekschool De Pinte leert ons samen (beter) zingen. Een groep leerlingen gevuld met positieve energie en enthousiasme warmt zich op voor het schoolfeest.

Lees meer »

Oefenen voor de Vlaamse toetsen

We oefenden vandaag voor de Vlaamse toetsen. Vlaamse toetsen zijn gestandaardiseerde, genormeerde en gevalideerde net- en koepeloverschrijdende toetsen. Voor het Vlaams onderwijs is dit nieuw. De toetsen focussen in eerste instantie op Nederlands en wiskunde.

Lees meer »

Sportkompas

Tijdens de sportklas namen we deel aan SportKompas. Dit is een oriëntatietool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het kiezen van de juiste sport. Op basis van wat een kind leuk vindt en aan de hand

Lees meer »

Sportklas

De leerlingen van het vierde leerjaar sporten deze week in het thema van de Olympische Spelen. Ze krijgen initiaties in verschillende Olympische disciplines, leren samenwerken, ontdekken hun eigen sportieve sterktes en hebben oog voor fair play. 

Lees meer »

Poppenspel doorheen de tijd

We maakten kennis met verschillende periodes op de eeuwenband. Nadien verzonnen we zelf de spelinhoud van een poppenspel aan de hand van foto’s. Samenwerken, inleving, experimenteren én genieten!

Lees meer »