Doe dag Deinze:

We zijn op bezoek geweest naar middelbare scholen in Deinze  zoals VTI, Sint-Teresia,…

Daar hebben we verschillende workshops gedaan die je moest kiezen in de klas: Bouw, Latijn,Wetenschappen… Die hebben we dan daar gedaan en onze gemaakte dingen mochten we houden/ meenemen naar huis.

Interview:

In onze nieuwe WO thema “Mijn Toekomst, mijn keuze” hadden we het over verschillende jobs,talenten, keuzes die je moet maken. Als opdracht moesten we een interview afleggen bij iemand die een job doet die je interessant vindt. Je had een paar weken de tijd om iemand te vinden als iedereen zijn interview af was. We moesten het aan een groepje presenteren over het beroep zelf en het persoon dat je hebt geïnterviewd.

Marc De Bel boekopdracht:

Wij kregen een paar maanden de tijd om een boek te lezen van Marc De Bel.

Waar we daarna een schrijfopdracht zoals een samenvatting schrijven en een doe-opdracht doen zoals je lievelingspersonage tekenen uit je boek. Als iedereen klaar was met het boek hebben we een soort tentoonstelling gehouden waar iedereen zijn werkjes kon zien waar nog wat uitleg bij was gegeven. Een weekje later gingen we naar een voorstelling van Marc De Bel, waar hij zijn uitleg gaf over zijn leven en zijn boeken.

Down Syndroom Dag:

Ook in onze klas vierden we de dag van Down Syndroom waar we 2 verschillende sokken aandeden en een foto maakten voor een oud leerling die ook het Syndroom van Down heeft om hem te steunen.

Uitleg Fietsexamen:

Er kwam een man uitleg geven over het fietsexamen dat op 3 mei door zal gaan.

De man gaf uitleg over welke route we gaan afleggen, welke regels we moeten toepassen,…

Feest vrijzinnige jeugd:

Zaterdag 23 maart zijn we vertrokken naar de Hoge Duinen in Oostduinkerke. We hebben daar toffe workshops gedaan en naar een waterpretpark gegaan, we zijn daar 4 uur  gebleven. Zondag eindigden we met een receptie.

Fijne Paasvakantie!

Bedankt voor het lezen! 

geschreven door: Alexander-Aliyah-Maia.