In de maand september hebben we veel leuke activiteiten, workshops en meer gedaan.


Muzische vorming

We startten het schooljaar goed met enkele KiVa – spelletjes.

Ook deden we veel muzische vorming, zoals: 

een toneeltje gespeeld genaamd ‘Ratje’, een bewegend stripverhaal op het bekende nummer ‘Conquest of Paradise’, soms ook toffe tussendoortjes zoals leuke dansjes van Just Dance…

Boot gemaakt rond WO-thema

We hebben rond ons WO – thema gelukszoekers (ontdekkingsreizigers) gewerkt deze maand, en bij dat thema hoorde natuurlijk ook zelf een boot maken. 

We gebruikten kosteloos materiaal, het moest blijven drijven + het moest een melkbrik kunnen dragen.

Sportdag

Elk jaar houden we een sportdag. Dit jaar vond het plaats op 22 september Zoals gewoonlijk krijgt het 6de leerjaar de leiding, en dit jaar was het aan ons. We moesten de jongere kinderen van het lager begeleiden. Door de dag heen deden we allerlei leuke spelletjes: het schoenschopspel, Chinese voetbal, stuitbal, indringertje…

De klimaat workshop

Er kwam een vrouw van het bedrijf WWF om ons meer te vertellen over het klimaat. Met behulp van allerlei proefjes kwamen we meer te weten over dit onderwerp. Zo konden we in groepjes zelf ondervinden wat de eindresultaten waren van deze interessante testjes. We hebben ook meer bijgeleerd over de klimaatopwarming door de jaren heen.

Een verkeersdag met de politie (Wheelie Walkie)

Op deze dag kwamen alle scholen van De Pinte samen. We zijn meer te weten gekomen over: dode hoeken, veilig fietsen, verkeersborden en alles wat bij die categorie hoort. Dit leerden we allemaal met behulp van virtual reality, fietsparcours, fietscontroles en nog veel meer. 

Sing for the climate actie

We hebben geoefend om zelf een spreekkoor voor te bereiden. We kwamen dan samen in het OCP met de andere scholen van De Pinte en we toonden allemaal ons eigen project. Op het einde kwam er nog een leuk toneel bij over het klimaat en kregen we als beloning een koekje en een drankje van Oxfam na de voorstelling.

Bedankt voor het lezen! Amélie – Alexander – Charlotte – Jack – Maro