Al vroeg dit schooljaar besloten we voor de sociale actie ons in te zetten voor het schooltje in Ghana waar onze oude schoolbanken nu staan.
Na regelmatig contact met Sien hadden we wat info en beeldmateriaal.
Jammer genoeg zagen de mensen die de uitleg voor de spaaractie gingen doen het niet zitten om onze school te bezoeken wegens covid.
We besloten toen met de bijzondere leermeesters om zelf de actie op gang te trekken.
De leerlingen van het zesde leerjaar n.c. zedenleer maakten in groep een werk over Ghana.
We kregen een filmpje van de school ter plaatse zodat de lln zich een duidelijk beeld konden vormen van hoe het er daar aan toe gaat.
Wat een verschil met onze blije kleurrijke school!!!
Nadien keken we nog naar een filmpje over fairtrade en hoe de kinderen nu de kans krijgen om naar school te gaan.
Jammer genoeg leven er ook nog straatkinderen die leven van het verzamelen van metaal op vuilnisbelten…
We probeerden onze kinderen warm te maken voor de jaarlijkse sociale actie en hopen op jullie warme steun.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.