In onze klas hebben we de voorbije periode een aantal boeiende muzische activiteiten gedaan. Een van de muzische lessen die we hadden was gericht op het maken van een klankdecor. Klankdecor is een artistieke techniek waarbij geluidseffecten worden gecreëerd om een bepaalde sfeer op te roepen. We werden uitgedaagd om onze verbeelding de vrije loop te laten en een geluidswereld bij een prent te creëren. We gebruikten verschillende alledaagse (schoolse) voorwerpen.  

Een andere muzische activiteit dat we deden was een mediales, waar we leerden werken met PowerPoint als creatief medium. We leerden dat presentaties niet alleen bedoeld zijn om informatie over te brengen, maar ook als visueel hulpmiddel kunnen dienen om boeiende verhalen te vertellen. We leerden hoe we afbeeldingen konden invoegen om visuele elementen toe te voegen aan onze presentatie. We experimenteerden met verschillende overgangen, animaties en lay-outs om onze presentaties aantrekkelijker te maken.

Tijdens de bewegingsles werden we in groepjes verdeeld en kregen we de opdracht om een moderne stoelendans te creëren. We begonnen met het verkennen van verschillende bewegingen en houdingen die we konden uitvoeren met onze stoel. Vervolgens begonnen we de bewegingen te combineren tot een choreografie. Tot slot voerden we deze uit voor de rest van de klas. Het was geweldig om te zien hoe elk groepje zijn eigen originele stoelendans had gecreëerd.

Foto’s van de verschillende activiteiten kan je vinden via volgende link: https://photos.app.goo.gl/Yh5xPnbq1tB1Ua5E8