Op donderdag 28 april nemen we als Blije School deel aan de buitenlesdag!

Buiten leren is levensecht leren door te onderzoeken, te ervaren, te observeren en te doen. Buiten leren heeft vele voordelen:

• Leerlingen verwerven kennis en nieuwe inzichten van, over en in de natuur en de omgeving.
  • Leerlingen die geprikkeld worden door hun dagelijkse omgeving ervaren meer verwondering en verbinding.
  • Buiten leren zorgt voor frisse lucht, motivatie, meer beweging en verhoogt het welzijn.
  • Buiten leren scherpt 21e eeuwse vaardigheden aan, zoals probleemoplossend denken, samenwerken en creativiteit.
  • Leerlingen die meer met de natuur in contact komen, staan positiever in het leven en hebben een sterker milieubewustzijn.

Op onze speelplaats, speelweide en moestuin zullen de leerlingen zich verdiepen in de aanwezige fauna en flora, zich laten verbazen door de pracht van de natuur, zich laten uitdagen en experimenteren.