pril

Op 1 april hebben wij een aantal grapjes uitgehaald met de leerkrachten. Dan was het vakantie. Daarna moesten we jammer genoeg terug naar school en de eerste spreekbeurten waren er. Die donderdag was het Dag van de secretaresse. We zongen ‘Laat de zon in je hart’ voor juf Isabelle. We hebben twee dingen gemaakt voor het schoolfeest als je het wil weten moet je komen. We hebben met onze school en nog een aantal andere scholen een zwerfvuilactie gedaan doorheen De Pinte.

mei

5 mei: We hebben een mini EHBO cursus gevolgd. We hebben fake wonden verzorgd, dat was heel leuk. Dan hebben we op die dag ook geoefend voor het fietsexamen (we hebben dan toch een andere route gedaan…)

8 mei: We hebben voor Moederdag een kaarsenhouder gemaakt van beton en versierd met plakband met verf op. ( bijna iedereen zijn Moederdag is kapot gegaan…)

14 mei: schoolfeest Alfabet van A tot Z. Het zesde leerjaar had de letters N en W. We gingen aan de slag met het maken van een krukas in de techniek les. Iedereen kreeg een dier met de letters N of W dat we moesten laten bewegen. Op het feest zelf hadden we een nest waarin we al onze krukassen, die we hadden gemaakt. We maakten ook zelf mini-toneeltjes van schilderijen die live te zien waren. Via QR-codes konden de mensen ook naar zelfgemaakte filmpjes kijken.

20 mei: sportdag – We kwamen in sportkleding naar school. Elke klas deed zes sporten, dat waren sporten die voor vele mensen onbekend zijn: boogschieten, skaten, katapult, highlandgames, blindgames en bumball.

24 mei: fietsexamen – We hebben in de namiddag gefietst. We deden eerst een behendigheidsparcours met de fiets, à la velo, with the bike. Dan kwam de grote test er aan: een route door de Pinte geleid door de politie.

29 mei: Plechtige communie – We hebben met een groot deel van de klas ons vormsel gedaan. Meneer de pastoor heeft zalf op ons gewreven. We hebben kaartjes aan iedereen in de klas uitgedeeld.

Via deze link kan je de foto’s van april en mei bekijken: