Maart was voor onze klas een drukke maand waar we vele leuke activiteiten deden. In deze blog nemen we er vier activiteiten uit om daar iets meer over te vertellen. Wil je daarbij leuk beeldmateriaal zien? Bekijk dan de foto’s!

Uitstap Ieper

De eerste uitstap deze maand was in het WO –thema: ‘Vrede is een werkwoord’. Deze uitstap deden we samen met de andere klas van het zesde. We gingen naar Ieper met de bus. Van ’s ochtends tot ’s middags hebben we het Memorial Museum Passchendaele bezocht. Bommen, gassen, vliegtuigen, wapens en veel meer werden besproken door onze gids.
Onze lunch aten we op in een gezellig café, we konden op het terras zitten in de zon.
In de namiddag deden we een bustour. We reden door Ieper en passeerden zo heel veel historische monumenten. We reden bijvoorbeeld door de Menenpoort en zagen vanuit de bus heel veel oorlogskerkhoven. Wanneer we stopten, gaf de gids ons veel uitleg. De uitstap was leerrijk.

Muzische les

De afgelopen dagen hebben we al veel geleerd over de oorlogen en vrede. We leerden zo ook dat de klaprozen vrijwel de enige bloemen zijn die groeiden op het slagveld. Dus bij muzische vorming gingen we aan de slag met schilderen. Niet zomaar schilderen maar het schilderen van het bovenaanzicht van klaprozen met waterverf. Die mochten we dan in allemaal rode tinten schilderen die zorgden voor kleurschakeringen in de bloemen. Terwijl de bloemen droogden, konden we nog gezellig praten en elkaars werk bewonderen. Toen de bloemen droog waren, gingen we ze omlijnen met zwarte stift, zo waren ze ook al mooi. Maar als je de achtergrond dan nog inkleurde met grijs potlood vielen ze nog meer op en waren ze echt af. Daar zijn ze dan onze klaprozen. Die elk uniek, maar toch ook bijzonder zijn op hun eigen manier en toch horen ze bij elkaar.

Doe –dag te Deinze

Met het hele 6de leerjaar gingen wij naar Deinze om daar enkele middelbare scholen te bezoeken om eens te kijken wat het middelbaar ons brengt. We gingen eerst naar het VTI en van daaruit gingen we naar ons eerste vak bv: Latijn, wetenschappen, bouw, hout, mode, … We konden die proeflesjes doen op 4 verschillende scholen namelijk: het VTI, Sint-Hendriks, Sint-Theresia en Sint-Vincentius (de leiepoortscholen)

Na dat 1e vak was het middag en kregen we op de school waar we ons op dat moment bevonden een warme maaltijd aangeboden. Daarna konden we ook even turnen in het VTI. Ook ging iedereen dan naar zijn 2de proefles waar ze dan meteen aan de slag konden.

Na de lessen gingen we terug naar onze school maar wel met veel meer info over het middelbaar als voorheen!

Al met al was het een toffe en leerrijke dag waar we ook eens een kijkje konden nemen in een potentiële school voor na dat zesde en laatste jaar van de lagere school.

Auteurslezing

Op maandag 21 maart gingen wij naar de bib om daar een auteurslezing bij te wonen. Kamiel De Bruyne vertelde heel enthousiast over zijn twee boeken dat hij had geschreven. ‘Er was misschien eens …’ zoals de titel al verklapt, gaat het over verhalen die misschien wel of niet gebeurt zijn. Wij mochten mee raden! We hadden elk een rood en groen kaartje om te zeggen of we dachten dat het echt gebeurd was of niet.

Gezelschapsspelletjes

De sfeermakers van deze maand hebben een leuke activiteit bedacht: met de hele klas gezelschapsspelletjes spelen. Het was gezellig!

Dit was het dan voor onze blog. https://photos.app.goo.gl/azYKAJYzqgzdzP4e7